novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > Narobe svet v Laškem ... Elektra premagala Zlatorog (13.04.2011) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1663

Avtor: Tomaž Sinigajda

Elektra je danes slavila nepozabno zmago v Laškem, kjer je popolnoma zasluženo premagala domači Zlatorog. Celo tekmo je narekovala tempo, igrala trdo obrambo in igrala izjemno zbrano v napadu. Kljub temu, da je zmagoviti koš 2,5 sekunde pred koncem tekme dosegel Boris Jeršin, bi bilo nepošteno da bi ga izpostavili kot junaka tekme. Danes je tekmo dobila kompletna ekipa Elektre, kajti vsi, ki so stopili na parket ali le sedeli na klopi, so dali levji delež k tej lepi zmagi.

ZLATOROG : ELEKTRA ŠOŠTANJ

5. krog Lige za prvaka, sreda, 13. aprila, ob 19.00


83:85 (21:22, 19:23, 22:19, 21:21)

Panić 32 (7 skokov), Vujasinović 14 (7 prid. žog); Miljković 20 (5 skokov), Nuhanović 15 (8 skokov). 

STATISTIKA   

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME ZEMLJEVID METOV - LESTVICA      

Sodniki: Matej Špendl, Tomo Kovačič, Gregor Mlakar.

Tehnični komisar: Andrej Vahen.

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Opozorila po zmagi v Tivoliju, da bo lokalni dvoboj z Elektro zelo negotov, so naletela na gluha ušesa. Tekmo smo izgubili v obrambi." 

Dušan Hauptman, trener Elektre Šoštanj:

"Rekel bi, da smo zmagali zaradi dveh zadev - košarkarji Zlatoroga so bili nekoliko izpraznjeni in utrujeni po veliki zmagi proti Unionu Olimpiji, kar je bilo čutiti, moji igralci pa so prvič v Ligi Telemach za prvaka zadevali tisto, kar zadanejo tudi na treningih. To sta razloga, da je bila tekma izenačena do konca, v katerem smo bili močnejši in spretnejši, kar je bilo dovolj za zmago proti sicer boljšemu Zlatorogu."  

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Izkušeni igralci Elektre bodo že zaradi lokalnega rivalstva tako motivirani, da bomo morali zbrano odigrati vseh 40 minut. Zaustaviti moramo predvsem njihove mete za tri točke ter pod košem Saliha Nuhanoviča."

Dušan Hauptman, trener Elektre Šoštanj:

"Košarkarji Zlatoroga so v prejšnjem krogu Lige Telemach za prvaka pripravili veliko presenečenje v Hali Tivoli, ko so premagali Union Olimpijo in dvigujejo svojo formo, zato so veliki favoriti. Kljub temu v Laško ne potujemo z belo zastavo, saj bomo dali vse od sebe, da bomo dostojen tekmec."  

POROČILO TEKME:

Košarkarji Zlatoroga in Elektre so znova dokazali, kako nepredvidljiv je šport. Nesporni favorit dvoboja, Zlatorog, ki je v prejšnjem krogu sredi Ljubljane premagal šestnajstkratnega slovenskega prvaka Union Olimpijo, je moral priznati premoč zadnjeuvrščeni ekipi v ligi Telemach za prvaka, ki v dosedanjih petih krogih ni bila niti blizu zmagi, saj je tekme izgubljala s povprečno 20,6 točke zaostanka.

Laščani so tako doživeli tretji poraz v sezoni. V rednem delu jih je premagal Geoplin Slovan, v tretjem krogu lige za prvaka pa jim je mero vzela Krka. Glede na potek tekme zmaga gostov sploh ni tako veliko presenečenje, saj je Elektra narekovala ritem igre in bila vseskozi v prednosti. Dobila je že prvo četrtino, prav tako drugo, tretji del igre je za tri točke pripadel Zlatorogu, zadnja četrtina pa se je končala 21:21. Zlatorogu, ki je v zadnjih treh minutah in pol nadoknadil devet točk zaostanka (66:75), ni uspelo preprečiti zmagovitega koša Borisa Jeršina 15 sekund pred koncem tekme. Pomagal ni niti odličen strelski večer Vladimirja Panića, ki je z 32 točkami prvi kandidat za MVP kroga.

V naslednjem krogu čez deset dni bo Zlatorog gostoval v Domžalah, Elektra pa bo gostila zasedbo Hopsov s Polzele.
      

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh