novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > Hopsi Polzela - Elektra Esotech 81:62 (31.03.2010) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1798

Avtor: Duško Supič

Košarkarji Hopsov so izvrstno izkoristili niz štirih domačih tekem, tako da bodo lahko naslednji krog, ko so prosti, v miru spremljali z vodilnega mesta v ligi za obstanek. Polzelani so se že pred časom izognili vsem vprašanjem okoli nastopa v elitni slovenski druščini tudi v prihodnji sezoni, medtem ko bodo morali Šoštanjčani,...

Hopsi Polzela - Elektra Esotech 81:62

(24:16, 16:20, 16:15, 25:11)


Polzela, 31.03.2010, Dvorana na Polzeli, gledalcev 300, sodniki: Poljanšek, Gaber (oba Žiri), Strnad (Ljubljana).

Hopsi Polzela: P. Kobale 11 (3:4), Venta 8 (4:4), Skok 5 (3:3), Sebič 13, Thondique 23 (3:4), Godler 3 (1:2), King 18 (0:1).

Elektra Esotech: Horvat 2, Koštomaj 14, Podvršnik 3, Bilič 2, Lelič 13 (1:1), Lekič 2, Ćup 12 (0:1), Miljković 6 (4:6), Nuhanovič 8.

Prosti meti: Hopsi Polzela 14:18, Elektra Esotech 5:8.
Met za tri točke: Hopsi Polzela 3:10 (Sebič 3), Elektra Esotech 7:29 (Koštomaj 2, Lelič 2, Ćup 2, Podvršnik).
Osebne napake: Hopsi Polzela 18, Elektra Esotech 23.

Košarkarji Hopsov so izvrstno izkoristili niz štirih domačih tekem, tako da bodo lahko naslednji krog, ko so prosti, v miru spremljali z vodilnega mesta v ligi za obstanek. Polzelani so se že pred časom izognili vsem vprašanjem okoli nastopa v elitni slovenski druščini tudi v prihodnji sezoni, medtem ko bodo morali Šoštanjčani, ki so v dosedanjih treh nastopih zabeležili dve zmagi in poraz, še malo počakati na potrditev prvoligaškega statusa.

Glede na to, da je bila Elektra Esotech v vseh 40 minutah le dobri dve minuti v prednosti na semaforju, preostanek tekme pa so nadzorovali gostitelji, je zmaga slednjih povsem zaslužena. Gostje so povedli pri rezultatu 30:32, od vodstva pa so se morali posloviti pri 36:35. Zmago gostiteljev so nazadnje ogrožali v 34. minuti (59:56), njihovih sanj o presenečenju pa je bilo konec v 38. minuti, ko so imeli Polzelani že 15 točk naskoka. Pomemben delež pri delnem rezultatu 12:0 je prispeval Gregg Thondique, ki je bil 23 točkami in 12 skoki osrednje figura dvoboja.

Elektra Esotech bo v naslednjem krogu, 3. aprila, gostila LTHcast Mercator.

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:

"Spet smo imeli kar nekaj nihanj v igri, ob koncu pa smo vendarle zaigrali tako kot znamo in se z nekaj res atraktivnimi akcijami poslovili od naših zvestih navijačev. Posebej bi pohvalil igro Shawna Kinga, ki je najverjetneje odigral zadnjo tekmo v Športni dvorani na Polzeli in lahko le upam, da bodo Hopsi uspeli v naslednji sezoni poiskati tako koristnega in atraktivnega igralca. Zahvaljujem se našim navijačem, ki so nas spremljali skozi vso sezono."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Tekmo smo izgubili v zadnji četrtini, ko je prišlo do padca koncentracije mojih igralcev. Matematika se nam tokrat ni izšla."

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:

"Lokalni derbiji so vselej postregli z zanimivo košarko, tekma s kakovostno Elektro, ki igra podobno kot mi in ki v Ligi Telemach za obstanek še ni izgubila, pa bo zagotovo razburljiva tudi tokrat. Dodaten razlog, da odigramo kot znamo je tudi dejstvo, da zadnjič igramo pred svojimi navijači."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"S Hopsi imamo letos še veliko neporavnanih računov, zato so fantje pripravljeni in odločeni, da se bo matematika tokrat izšla v našo korist."

Omenjeni subjekti:
KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh