novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > LTHCast Mercator - Elektra Esotech 97:64 (28.02.2010) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1767

Avtor: Duško Supič

V derbiju spodnjega dela lestvice se je zmage veselila domača zasedba, ki je dosegla osmo zmago v ligi Telemach, medtem ko ima Elektra Esotech eno manj.

LTH CAST MERCATOR - ELEKTRA ESOTECH 97:64 (19:16, 26:15, 26:17, 26:16)


Škofja Loka, 27.02.2010. Dvorana Poden, gledalcev 150, sodniki: Vučkovič (Maribor), Strnad, Fišer (oba Ljubljana).

LTHcast Mercator: Mihailovič 16 (8:8), Radojevič 11 (5:6), Mezek 8 (1:2), Finžgar 15, Čajič 15 (2:2), Mahkovic 15 (4:6), Lebedincev 15, Alič 2 (2:2).

Elektra Esotech: Golež 6, Horvat 4 (1:2), Podvršnik 12 (0:1), Bilič 9 (3:4), Lekič 2, Ćup 4 (2:4), Miljkovič 13 (5:7), Nuhanovič 10 (2:3).

Prosti meti: LTHcast Mercator 22:26, Elektra Esotech 15:23.
Met za tri točke: LTHcast Mercator 7:16 (Mihajlovič 2, Mezek, Finžgar, Čajič, Mahkovic, Lebedincev), Elektra Esotech 5:23 (Golež 2, Podvršnik 2, Horvat).
Osebne napake: LTHcast Mercator 21, Elektra Esotech 27.
Pet osebnih: Ćup (37.).

V derbiju spodnjega dela lestvice se je zmage veselila domača zasedba, ki je dosegla osmo zmago v ligi Telemach, medtem ko ima Elektra Esotech eno manj.

Gostitelji so prepričljivo ugnali goste iz Šoštanja. Skozi celotno tekmo so dvigovali ritem igre in na koncu dosegli eno svojih najbolj prepričljivih zmag v sezoni. Zanjo so najbolj zasluženi Vladimir Mihailovič, Simon Finžgar, Tomo Čajič, Blaž Mahkovic in Andrij Lebedincev. Prvi je dosegel 16 točk, prej imenovani igralci gorenjskega "kvarteta" pa so prispevali po 15 točk.

Domačini so si odločilno prednost priigrali po uvodnih dvajsetih minutah tekme, ko so si priigrali 14 točk naskoka, nato pa so svojo prednost le še oplemenitili in goste zasenčili v vseh košarkarskih prvinah.

TCGcast Mercator bo v naslednjem krogu gostoval pri Luki Koper (5. marca), Elektra Esotech pa bo dan kasneje gostila Hopse.

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dalibor Damjanović, trener LTH Cast Mercatorja:


"Svojim fantom čestitam za izredno borbeno igro, pokazali so karakter in, če bomo tako igrali do konca sezone, potem ne bomo imeli nobenih težav. Elektri Esotech čestitam za korektno tekmo."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Na igrišču je bila celo tekmo le ena ekipa. Moji igralci so srečanje z LTH Cast Mercatorjem začeli podcenjevalno in to se nam je maščevalo."

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Dalibor Damjanović, trener LTH Cast Mercatorja:

"Tekma proti Elektri Esotech je za nas zelo pomembna. Če bomo igrali s takšno borbo in s toliko energije, kot smo v četrtfinalu Pokala Spar, lahko upamo na zmago."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Tokrat odhajamo k ekipi LTH Cast Mercatorja, ki nas je v tej sezoni Lige Telemach enkrat že ugnala. Upam, da bomo tokrat zmago slavili mi, saj bi nam uspeh odprl veliko možnosti."

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh