novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > Elektra Esotech - Šenčur CP KR 91:62 (13.02.2010) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1760

Avtor: Duško Supič

Točno dva meseca in sedem tekem so čakali košarkarji Elektre Esotecha na zmago v ligi Telemach. V tem času so seveda močno nazadovali po lestvici, tako da jim verjetno tudi sedma zmaga ne bo pomagala na poti do lige za prvaka.

Foto: SiNi

ELEKTRA ESOTECH - ŠENČUR CP KRANJ 91:62 (28:17, 26:10, 15:19, 22:16)


Šoštanj, 12.02.2010, Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 250, sodniki: Majkič (Hrastnik), Česen (Kranj), Gaber (Žiri).

Elektra Esotech: Golež 3 (3:4), Horvat 2 (2:4), Koštomaj 20 (8:10), Podvršnik 10 (1:2), Bilič 3, Sjekloča 4, Lelič 11 (5:6), Lekič 4 (2:2), Ćup 16 (6:11), Miljković 18 (4:5).

Šenčur CP Kranj: Horvat 16 (5:6), Cvek 8 (6:8), Ivačič 4, Kerič 1 (1:2), Ambrož 4 (2:2), Virijević 17 (2:5), Ninič 4, Troppan 2, Ristič 6, Urbanc (0:2).

Točno dva meseca in sedem tekem so čakali košarkarji Elektre Esotecha na zmago v ligi Telemach. V tem času so seveda močno nazadovali po lestvici, tako da jim verjetno tudi sedma zmaga ne bo pomagala na poti do lige za prvaka. Šenčur CP Kranj pa tudi po osemnajstih krogih ostaja brez zmage in glede na razpored v zadnjih štirih krogih (Hopsi Polzela, Helios, Zlatorog, Šentjur) je malo možnosti, da se izogne ničnemu izkupičku.

Čeprav sta se v Šoštanju srečali bližnji ekipi na lestvici, pa je bil obračun daleč od derbija. Elektra Esotech je bila namreč vseh 40 minut boljša ekipa na parketu, ki si je zmago zagotovila že po prvih dvajsetih minutah. Do tedaj so si gostitelji namreč nabrali 26 točk prednosti, tako da so lahko v nadaljevanju zaigrali tudi manj uveljavljeni igralci.

Največ točk za Elektro Esotech sta dosegla Tadej Koštomaj (20 točk, 10 podaj) in Miloš Miljković (18), od tega 16 v prvem polčasu, na drugi strani pa sta se najbolje odrezala Dušan Virijević (17) in Roman Horvat (16).

V naslednjem krogu - po premoru zaradi zaključnega turnirja pokala Spar - bo Elektra Esotech gostovala v Škofji Loki, Šenčur CP Kranj pa bo gostoval na Polzeli.

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA

BILTEN KK ELEKTRA ŠT. 9


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Končno smo se držali navodil in odigrali tako kot zmoremo, tako da sta bila rezultat in zmaga prepričljiva."

Grega Jeras, trener Šenčurja CP Kranja:

"V tekmo smo šli premalo odločno in premehko, tako, da je razlika hitro narasla. V drugem polčasu smo spremenil določene stvari, igrali bolj agresivno in se bolj enakovredno kosali, a je bila razlika že prevelika."


 

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh