novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > Velik uspeh šolske košarke (12.02.2010) Ostale novice
Število vseh ogledov: 2018

Avtor: Tomaž Herman

V sredo, 10.2.2010, je bil na OŠ Šoštanj odigran polfinalni turnir 44. Pionirskega festivala v košarki za starejše dečke.

V sredo, 10.2.2010, je bil na OŠ Šoštanj odigran polfinalni turnir 44. Pionirskega festivala v košarki za starejše dečke. Ekipa OŠ Šoštanj se je z dvema prepričljivima zmagama uvrstila med osem najboljših osnovnih šol v Sloveniji in na ta način ponovila lanskoletni uspeh. Rezultati tekem:

-   OŠ ŠOŠTANJ:OŠ VENCLJA PERKA DOMŽALE 47:30

-   OŠ VENCLJA PERKA:OŠ LOVRENC NA POHORJU 46:56

-   OŠ ŠOŠTANJ:OŠ LOVRENC NA POHORJU 55:26

Končni vrstni red:

1. OŠ ŠOŠTANJ

2. OŠ LOVRENC NA POHORJU

3. OŠ VENCLJA PERKA

OŠ Šoštanj tako od ponovnega nastopa na Finalnem turnirju četverice najboljšoih osnovnih šol loči le medsebojni obračun (boljši v dveh tekmah) z žrebom določeno osnovno šolo.

Za Šoštanjčane so pod vodstvom prof. Herman Tomaža nastopili naslednji učenci: Bukovič Grega, Špegel Kaj, Kosi Jan, Plamberger Timotej, Mevc Roman, Puc Vid, Balant Miha, Šlutej Aljaž, Petek Martin, Balažic Jan, Lenko Borut in Andrejc Žan.

Poleg fantovske ekipe je v ŠKL tekmovanju k velikemu uspehu veliko pripomogla tudi dekliška ekipa, ki jo vodi prof. Didovič Andreja. Letos prvič so se Šoštanjčani uvrstili v četrtfinale, kjer se bodo v dveh medsebojnih tekmah pomerili z OŠ Žiri za uvrstitev v polfinale.

 

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh