novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > Elektra Esotech : Union Olimpija 56:78 (20.03.2008) Ostale novice
Število vseh ogledov: 2654

Avtor: Duško Supič

Košarkarji Uniona Olimpije so prišli do prve zmage v letošnjem državnem prvenstvu. Nekajkrat so sicer zaspali, dovolili domačim, da se jim približajo, ko pa je bilo potrebno, so stopili na plin, tako da njihova zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva...

Elektra Esotech : Union Olimpija 56:78 (16:27, 13:16, 19:18, 8:17)

Šoštanj - Športna dvorana, gledalcev 800, sodniki: Vučkovič, Petek (oba Maribor), Rener (Koper).

Elektra Esotech: Ličartovsky 6, Ivanovič 2, Kunc 9 (6:6), Vrečko 16 (1:2), Jeršin 11 (7:9), Goršek 4, Lekič 2, Bubnić 6.

Union Olimpija: Booker 10 (1:1), Dragić 13 (4:6), Rizvić 4 (2:2), Milič 8, Hukić 15 (1:2), Begić 8, Bailey 9 (5:6), Zupan 5, Taylor 6 (2:2).

Košarkarji Uniona Olimpije so prišli do prve zmage v letošnjem državnem prvenstvu. Nekajkrat so sicer zaspali, dovolili domačim, da se jim približajo, ko pa je bilo potrebno, so stopili na plin, tako da njihova zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva. Trener gostujočega moštva niti ni želel, da bi njegovi varovanci porabili preveč moči, saj jih že v soboto čaka odločilna tekma za tretje ali četrto mesto v ligi NLB.

Kdo bo gospodar v tekmi po kakovosti dveh neenakovrednih moštev, je bilo hitro jasno. Ljubljančani so že takoj na začetku povedli z 8:0, ob koncu prve četrtine pa je njihova prednost znašala 13 točk (14:27). Ko so na začetku drugega dela gosti vodili s 33:16, je bilo videti, da se je odpor Šoštanjčanov ekspresno končal. A zelenobeli so popustili, štiri minute niso dosegli koša, in dovolili gostiteljem, da se z delnim izidom 11:0 približajo le na šest točk zaostanka.

V zadnjem delu je Olimpija povedla s 46:31, nato pa spet imela nekaj kriznih minut. Domači so se jim približali na sedem točk zaostanka (41:48), kar pa je bilo tudi vse, kar jim je uspelo. Ljubljančani so postavili stvari na svoje mesto, povedli s 66:48, visoko prednost pa obdržali do konca.

V naslednjem krogu, v soboto, 29. marca, bo Union Olimpija gostila Luko Koper, Elektra Esotech pa bo znova igrala pred domačim občinstvom, njen nasprotnik bo Krka.

Statistika tekme!


Izjavi trenerjev po tekmi:

Ivan Stanišak, trener Elektre Esotech: "V obrambi smo začeli slabo in tekmecem dopustili, da nam z nekaj lahkimi koši, doseženimi v nasprotnih napadih, hitro uidejo na 10 točk prednosti. Drugo polovico dvoboja smo začeli bolje, tretjo četrtino celo dobili, nazadnje pa skupaj z zadnjo četrtino vred dobili le 35 točk. V zadnjih minutah nam je ob odstotnosti Šimunića in Dobovičnika zmanjkalo moči in igralcev, tako da so Ljubljančani zmagali povsem zasluženo."

Aleksandar Džikić, trener Uniona Olimpije: "Ligo UPC Telemach smo odprli z zmago proti neugodni ekipi Elektre Esotech. Zadovoljen sem s takim uvodom v sezono slovenskega prvenstva, a zdaj nas čaka izjemno pomembna tekma lige NLB, zato smo z mislimi že pri njej."


Lestvica po nepopolnem prvem krogu:

1. Union Olimpija 1-0 22
2. Geoplin Slovan 1-0 13
3. Zlatorog Laško 0-1 -13
4. Elektra Esotech 0-1 -22
5. Helios Domžale 0-0 0
6. Luka Koper 0-0 0
7. Krka 0-0 0
8. TCG Mercator 0-0 0

FOTOGALERIJA!

VEČ FOTOGRAFIJ!

POSNETEK TEKME! 

NAJLEPŠE AKCIJE 1. KROGA LIGE ZA PRVAKA

Omenjeni subjekti:
KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh